Jeste li vidjeli kako u Sloveniji izvode out?

Ovo može biti i opasno

Jeste li vidjeli kako u Sloveniji izvode out?

Na meču 10. kola Prve lige Slovenije između Triglava i Ankarana (1:3) viđen je neobičan način izvođenja outa. 

Gledaoci utakmice u Kranju mogli su uživati u četiri pogotka na utakmici, ali i u atraktivnim potezima, među kojima se posebno izdvaja onaj koji je izveo igrač gostujuće ekipe po imenu Tim Vodeb. 

U jednom trenutku utakmice, kada je lopta izašla iz igre, Vodeb je izveo out na krajnje neobičan način. Uzeo je loptu u ruke, zaletio se, napravio salto, te potom dobacio loptu do svog saigrača. 

Ovaj način izvođenja outa je poznat po nazivu "flip throw". Na ovaj akrobatski način izvođenja outa, fudbaler može baciti loptu više od 50 metara, a ona leti jako brzo, puno brže nego kod običnog izvođenja. 

Međutim, ova atraktivna tehnika može biti i opasna ukoliko se ne izvede pravilno. 



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi