Jesus: Neymar i Dembele nisu na istom nivou
Foto: EPA

Trener Sportinga

Jesus: Neymar i Dembele nisu na istom nivou

Jorge Jesus, trener Sportinga iz Lisabona, izjavio je da u Barceloni nisu pronašli adekvatnu zamjenu za Neymara. 

Govoreći o pojačanjima Barcelone u ljetnom prijelaznom roku, ovaj 63-godišnji stručnjak je, između ostalog, kazao da su čelnici katalonskog kluba napravili pogrešku prodavši Neymara. Prema njegovom mišljenju, Ousmane Dembele koji je došao kao zamjena nije na Neymarovom nivou.

"Neymar je jedan od najvećih. Ja sam jedan od rijetkih koji vjeruje da je jedan od najboljih na svijetu", kazao je Portugalac, dodavši:

"Dembele nije isti kao Neymar. Dobar je igrač, ali nije kreator. Nikad ne možeš dopustiti igraču kao što je Neymar da ode, Barcelona je slabija bez njega.

Sporting i Barcelona će se sastati danas u okviru 2. kola grupne faze Lige prvaka. Jesusu ne nedostaje optimizma.

"Suarez, Messi i Neymar su igrači koji svojim protivnicima ne daju nikakve šanse. Bez Brazilca, imamo jedan problem manje, ali tu je Iniesta i drugi. Sigurno ćemo odigrati dobro protiv njih. Uvjereni smo da možemo doći do bodova", poručio je Jesus. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Duel između Sportinga i Barcelone igra se danas od 20:45 sati u Lisabonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije