Jesus: Zašto sam odabrao City?
Foto: EPA

Imao je velike ponude

Jesus: Zašto sam odabrao City?

M. Šljivak

Brazilac Gabriel Jesus otkrio je kako je Pep Guardiola imao ključnu ulogu u njegovom izboru Manchester Cityja kao novog kluba.

Građani su u januaru 2017. godine angažovali mladog napadača, a u borbi za njegov potpis su pobijedili samu evropsku kremu.

Jesus je na stolu imao još ponude Barcelone, Real Madrida i gradskog rivala Manchester Uniteda.

Međutim, 20-godišnji napadač je završio na Etihadu za 27 miliona funti. Pokazao se kao istinsko pojačanje, a otkrio je kako je Guardiola bio ključ u pregovorima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Guardiola me nazvao i saopštio mi je kako sam bitan dio njeogovog projekta. Imao sam još dosta ponuda, ali mi je City izgledao kao najsigurniji izbor. Učinili su da se osjećam vrijednim i to je bio ključni faktor što sam se spakovao i otišao u City", rekao je Jesus.

Brazilac je u dresu Cityja odigrao 25 utakmica i postigao je 15 golova, od čega je osam zabio u ovoj sezoni.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi