Joachim Loew ostaje selektor Njemačke još dvije godine

Ostaje na klupi svjetskog prvaka

Joachim Loew ostaje selektor Njemačke još dvije godine

Selektor Njemačke, Joachim Loew, odlučio je ostati na klupi svjetskog prvaka još najmanje dvije godine, javljaju svjetski mediji.

To znači da će Loew voditi njemačku reprezentaciju i na Evropskom prvenstvu 2016. godine, a možda i nakon toga. Ovaj 54-godišnjak je na klupu Elfa stigao 2006. godine kada je zamijenio Jurgena Klinsmanna, a potpisao je novi ugovor sa njemačkim savezom na dvije godine uz mogućnost produženja.

"Napravili smo veliki rezultat u Brazilu kojeg smo znali proslaviti. Ovo je velika stvar za nas, ali se na ovome nećemo zaustaviti. Imamo ambicije da nastavimo ovim tempom, i učinit ćemo sve da tako bude", rekao je Joachim Loew.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.