Joachim Loew proslavio stotu pobjedu na klupi Elfa
Foto: EPA

Postavio rekord

Joachim Loew proslavio stotu pobjedu na klupi Elfa

Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke dugo će pamtiti današnju pobjedu nad Kamerunom.

Prvaci svijeta su na Kupu Konfederacija savladali afričku selekciju rezultatom 3:1 i tako osigurali prvo mjesto u grupi B i plasirali se u polufinale, a Loewu je to bila jubilarna stota pobjeda na klupi Elfa.

Joachim Loew je njemački selektor od 2006. godine i do sada je vodio ovu selekciju na 150 utakmica, od kojih samo 50 nije završilo pobjedom njegove selekcije.

Loew je prvi selektor Njemačke koji je ušao u 'Klub 100' i samim tim je rekorder, a u leđa mu gledaju Sepp Herberger (167 utakmica - 94 pobjede), Helmut Schon (139 - 87), Berti Vogts (102-66), Jupp Derwall (67-44)...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi