Joey Barton žestoko kažnjen zbog klađenja!
Foto: EPA

Suspenzija od 18 mjeseci

Joey Barton žestoko kažnjen zbog klađenja!

M. Šljivak

Veznjak Burnleya Joey Barton suspendovan je na 18 mjeseci od strane Fudbalske asocijacije Engleske.

Ovaj 34-godišnji veznjak suspendovan je zbog kršenja pravila o klađenju na fudbalske utakmice, što je Barton činio u prethodnih deset godina.

Od marta 2006. do maja 2016. godine, Barton se kladio na čak 1260 događaja, što ga je ne kraju skupo koštalo i on će biti van fudbala narednih 18 mjeseci.

"Otkriveno je da je Barton od 26. marta 2006. do 13. maja 2016. godine, uplatio oklade na 1260 utakmica koje su odigrane pod Fudbalskom asocijacijom. Prekršio je tako pravila i kažnjen je sa 18 mjeseci suspenzije i 30.000 funti novčane kazne", saopšteno je iz krovne kuće engleskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Barton je tako vjerovatno i završio karijeru s obzirom na to da su mu već 34 godine i da će teško dobiti ugovor u nekom od timova iz elite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi