John Terry dobio ponudu koja se ne odbija
Foto: EPA

Shanghai Shenhua poslala ponudu

John Terry dobio ponudu koja se ne odbija

M. Šljivak

Legenda Chelseaja John Terry napustiće ovaj tim na kraju sezone.

Nakon više od dvije decenije, 36-godišnji Terry se odlučio na odlazak, jer u završnici karijere ne želi grijati klupu, a ni klub nije bio spreman da mu ponudi nastavak saradnje.

Nova destinacija za Terryja mogla bi biti Kina. Menadžer ekipe Shanghai Shenhua poslao je ponudu iskusnom fudbaleru i želi ga vidjeti u svom timu.

"Mislim da je to sjajna šansa za njega, ali i za moj tim. Iako postoje određene izmjene pravila o dovođenju stranaca, mi smo jedan od rijetkih timova koji bi mogli da dovedu još jednog. On je ipak poseban igrač i svaki tim bi ga želio dovesti", istakao je Poyet.

Urugvajski menadžer je igrao s Terryjem u Chelseaju, a dres Plavaca je nosio u pet sezona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored kineskog kluba, štoper se povezivao sa gradskim rivalom West Hamom, ali od prelaska tamo vjerovatno neće biti ništa.

Terry je tokom boravka na Stamford Bridgeu osvojio sve moguće trofeje, a ukupno ih ima 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi