Jordi Alba: Barcelona je zaslužila osvojiti Kup Kralja
Foto: EPA

Bek Barce pred večerašnje finale sa Alavesom

Jordi Alba: Barcelona je zaslužila osvojiti Kup Kralja

Jordi Alba vjeruje da je njegova Barcelona zaslužila da osvoji ovosezonsko izdanje Kupa Kralja. A Barca će u finalu ovog takmičenja odmjeriti snage sa ekipom Alavesa.

Ipak, bek Barcelone je upozorio na snagu Alavesa i na činjenicu o koliko se neugodnoj ekipi radi, ali i podsjetio na težak put Barcelone do finala.

"Barcelona zaslužuje da osvoji Kup Kralja", izjavio je Alba za špansku Marcu, te nastavio:

"Bilo je teško, igrali smo protiv teških protivnika...Morali smo se vraćati protiv Athletic Bilbaoa, i utakmice protiv Real Sociedada i Atletico Madrida su bile veliki izazov."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Alaves je imao veoma dobru sezonu...Malo nam je ekipa uzimalo bodove na Nou Campu, ali oni su to uspjeli uz izuzetno dobru i čvrstu igru", dodao je Jordi Alba.

Finale Kupa Kralja je se igra večeras u 21:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi