Jorgandžije "pokrile" Staru damu, Malmo bolji od Olympiakosa

Grupa A, 2. kolo

Jorgandžije "pokrile" Staru damu, Malmo bolji od Olympiakosa

Jedan od najvećih derbija u okviru 2. kola Lige prvaka odigran je na Vicente Calderonu. Prošlosezonski finalista Atletico Madrid je ugostio Juventus i slavio s minimanih 1:0.

Utakmica od koje su svi mnogo očekivali nije opravlada očekivanja, a iz prvih 45 minuta teško je izdvojiti ijednu pravu priliku oba kluba.

Tek u nastavku susreta, bilo je nekih interensatnijih situacija, ali ponovo bez velikih šansi. U 57. minuti viđena je sporna situacija. Lopta je nakon jednog centaršuta u ruku pogodila Caseresa, ali se glavni arbitar utakmice nije oglasio iako su domaći fudbaleri protestvovali.

U dijelu utakmice u kojem je Juventus imao posjed lopte u omjeru 65 – 35,   Juanfran je s desne strane centrirao, a na drugoj stativi dobro se snašao Arda Turan i loptu poslao iza leđa Buffona za vodstvo Jorgandžija i veliku radost njihovih navijača u 75. minuti utakmice.

Drugi susret ove grupe između Malmea i Olympiakosa bolje su otvorili gosti. Grčki šampion je bio taj koji je diktirao ritam, ali do gola nisu mogli.  

U 41. minuti Alberto Botia je pogodio mrežu domaćeg sastava, ali je njegov gol poništen nakon što je pomoćni sudija opravdano signalizirao nedozvoljenu poziciju. Samo nekoliko trenutaka kasnije, u narednom napadu Malmo je stigao do vodstva.

Markus Rosenberg se odlično ubacio ispred jednog odbrambenog fudbalera tima iz Pireja. Njegov prvi pokušaj je odbranio golman Olympiakosa, ali nakon što mu se lopta ponovo odbila u noge kapiten šveskog sastava je zaobišao Jimeneza i loptu poslao u mrežu za vodstvo od 1:0.

Isaac Kiese Thelin je prihvatio jedan "odbijanac" pred golom, ali je promašio  cijeli gol iz izgldne pozicije. Nakon ove situacije iz 60. minut, pet minuta kasnije novu dobru šansu za Malmo ima je Eriksson, ali je njegov slab udarac lako ukrotio Roberto Jimenez.

Pobjedu švedskog šampiona ovjerio je prvu pobjedu svog kluba u ovosezonskom izdanju Lige šampiona golom u 82. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa A, 2. kolo:
Atletico Madrid – Juventus 1:0 (Turan 75.)
Malmo – Olympiakos 2:0 (Rosenberg 42., 82.)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.