Jorgandžije razbile Austriju, Keržakov donio trijumf Zenitu

Odigrani susreti trećeg kola Lige prvaka u grupi G

Jorgandžije razbile Austriju, Keržakov donio trijumf Zenitu

Večeras su svoje duele trećeg kola Lige prvaka odigrali i timovi u grupi G. 

Porto je na Dragau ugostio Zenit. U sedmoj minuti susreta domaći su ostali sa deset igrača na terenu, crveni karton dobio je Herrera. Dobre prilike u prvom poluvremenu imali su i jedni i drugi, ali je ostalo nakon prvih 45 minuta susreta 0:0.

U nastavku susreta odlične prilike imali su i jedni i drugi. Ipak do trijumfa su došli gosti, Hulk je centrirao, a mrežu Porta zatresao je Keržakov u 86. minuti susreta.

U drugom susretu grupe G Austria je na svom terenu dočekala madridski Atletico. Gosti su poveli u osmoj minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Filipea bio Garcia. 

Samo 12 minuta kasnije Jorgandžije dolaze do drugog gola. Garcia je ovaj put u ulozi asistenta, a strijelac je fantastični Brazilac Costa. Gosti iz Madrida otišli su na odmor sa dva gola prednosti. 

Jorgandžije do trećeg gola na susretu dolaze u 54. minuti susreta. Insua je ovaj put u ulozi asistenta, a strijelac je opet Diego Costa. Gosti su do kraja susreta odigrali rutinski i slavili 3:0. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Austria Wien 0-1 Atletico Madrid (Goal Raul... by all-goals


Austria Wien 0-3 Atletico Madrid (Goal Diego... by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.