Jorge Jesus novi trener Monaca

Prema pisanju uglednog L'Equipea

Jorge Jesus novi trener Monaca

Trener Benfice Jorge Jesus od naredne sezone trenirat će Monaco, objavio je danas ugledni francuski list L'Equipe. 

Sportski direktor kluba iz Kneževine Luis Campos boravio je jučer u Lisabonu gdje je navodno dogovorio dolazak portugalskog trenera u Monaco. 

Jorge Jesus će s Monacom potpisati dvogodišnji ugovor s mogućnošću produženja na još jednu sezonu, a u Monaco sa sobom dovodi i trojicu pomoćnih trenera iz Benfice. 

Jorge Jesus, koji ima 59 godina i odlično govori francuski jezik, trener Benfice je od 2009. godine, osvojio je dva naslova prvaka Portugala. 

Ove sezone je već osvojio prvenstvo i Liga kup Portuugala, a ima još priliku osvojiti Kup Portugala i Ligu Evrope gdje u finalu igra protiv Seville. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.