Još jedan Italijan: Albanija ima novog selektora

Legenda preuzela Albance

Još jedan Italijan: Albanija ima novog selektora

Fudbalska reprezentacija Albanije danas je dobila novog selektora.

Legendarni italijanski fudbaler Christian Panucci dobio je povjerenje čelnika FS Albanije i na klupi ove selekcije će naslijediti Giannija De Biasija, koji je također Italijan.

Detalji potpisanog ugovora nisu poznati, ali pred Panuccijem će biti zadatak da do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ostvari što bolje rezultate jer će plasman na Mundijal ostati samo san.

Panucci (44) je do sada radio kao pomoćni trener u reprezentaciji Rusije kod Fabija Capella, a bio je trener Livorna i Ternane.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Gianni De Biasi je dobio otkaz zbog loših rezultata koje je bilježio u posljednje vrijeme iako je sa reprezentacijom Albanije izborio plasman na Evropsko prvenstvo, što je najveći fudbalski uspjeh u historiji ove države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi