Još jedan kandidat za klupu Barcelone
Foto: EPA

Katalonci razmatraju opcije

Još jedan kandidat za klupu Barcelone

Mundo Deportivo je prenio danas da je Ernesto Valverde novi glavni kandidat za kormilo Barcelone.

Nakon što je Luis Enrique najavio da će na kraju sezone napustiti Camp Nou, čelnici katalonskog kluba razmatraju sve opcije kada je u pitanju potraga za nasljednikom. Među brojnim kandidatima od sada je i Ernesto Valverde.

Kako prenosi Mundo Deportivo, Valverde je saopštio da neće ostati u Athletic Bilbau, odnosno da neće produžiti ugovor, a njegova prva želja je upravo Barcelona s kojom se dovodio u vezu i u prošlosti. 

Valverde je na klupi Athletic Bilbaa od 2013. godine i rezultati koje je s ovim klubom ostvario u proteklim godina su poprilično dobri. Osvojio je Superkup Španije, ekipu je odveo i do Lige prvaka, a gubio je u finalima Evropske lige i Kupa Kralja. 

Špekuliše se da Velverde ima najveće šanse da naslijedi Enriquea, pošto su Jorge Sampaoli i Ronald Koeman, koji su se spominjali kao opcije, otpali. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Athletic Bilbaa, Valverde je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri još vodio Espanyol, Olympiakos, Villarreal i Valenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije