Još jedan otkaz u Engleskoj zbog korupcije

Ekspresno uručen otkaz

Još jedan otkaz u Engleskoj zbog korupcije

Engleski drugoligaš Barnsley uručio je otkaz dosadašnjem pomoćnom treneru Tommyju Wrightu.

Ugledni Daily Telegraph je u svojoj akciji nasamario i Wrighta. On je uhvaćen kako dogovara proviziju od pet hiljada funti za koju bi pomogao da klub u kojem radi kupi igrače kompanije koju su predstavljali lažni biznismeni.

Wright je za svoj postupak ekspreno dobio otkaz u Barnsleyu. 

"Poslije razmatranja odgovora gospodina Wrighta na navode u Daily Telegraphu o kršenju pravila transfera igrača, on je otpušten. Nismo bili svjesni da se takve stvari dešavaju, niti da se dešava bilo šta nelegalno", navodi se u saopštenju Barnsleya. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Daily Telegraph je naprije razotkrio "Big Sama", a osim njega i Wrighta u skandal na Otoku su uključeni još neki funkcioneri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi