Još jedna fantastična godina za Lionela Messija

Argentinac briljirao i u 2014. godini

Još jedna fantastična godina za Lionela Messija

Lionel Messi nema namjeru stati, a to dokazuje iz sezone u sezonu, iz godine u godinu. Argentinac je imao izuzetno uspješnu 2014. godinu. 

Sinoć je Messi u trijumfu Barcelone nad Cordobom rezultatom 5:0 postigao dva gola i tako na najbolji način zaključio godinu na izmaku. Tako je Argentinac 2014. godinu završio sa 58 postignutih golova i 22 asistencije u 66 odigranih utakmica (52 za Barcelonu i 14 za Argentinu). 

Mnogi su mišljenja kako je Messijeva forma u silaznoj putanji, ali brojke govore suprotno. Argentinac je i u 2014. oduševio fudbalski svijet. Kakav je majstor Lionel Messi mogli su se uvjeriti i Zmajevi, kada je svojom majstorijom riješio duel prvog kola Svjetskog prvenstva u Brazilu. 

Messi je u 2014. godini oborio i neke izuzetno važne rekorde. Prestigao je Telma Zarru na vječnoj listi strijelaca španske Primere i sada je najbolji strijelac u historiji elitnog španskog fudbalskog ranga. Postao je i najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena, a osvojio je i Zlatnu loptu, kao najbolji fudbaler Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.