Još jedna katastrofa Vardara
Foto: EPA

Athletic Bilbao izvukao bod protiv Ostersundsa

Još jedna katastrofa Vardara

Odigrano je i treće kolo u okviru grupe L Lige Evrope. Vardar je upisao još jedu lošu partiju jer je na svom terenu poražen od Real Sociedada rezultatom 0:6, dok je u drugoj utakmici ove grupe Zenit savladao Real Sociedad sa 3:1.

Od samog početka utakmice na stadionu Filip II se vidjelo da Vardar neće imati puno šanse protiv Sociedada. 

Španska ekipa je došla do vodstva u 12. minuti preko Oyarzabala koji je, nakon kornera, ostao zaboravljen na drugoj stativi.

U 34. minuti počinje šou Williana Josea koji pogađa za 0:2, a isti igrač u 42. minuti donosi vodstvo od 0:3 Real Sociedadu.

Nije se Willian Jose ni tu zaustavio, pa je u 55. minuti postigao gol za 0:4 nakon odličnog ubacivanja Espinoze.

Willian Jose je svoj četvrti, a Sociedadov peti gol postigao u 59. minuti kada je iskoristio jednu lošu reakciju odbrane Vardara.

Konačnih 0:6 za Scoiedad je postavio De la Bella u 90. minuti susreta.

Ovo je za Vardar bio treći ubjedljiv poraz u Ligi Evrope, pa se makedonski predstavnim nalazi na zadnjem mjestu u grupi L, bez osvojenih bodova i sa gol razlikom 1:14.

U drugoj utakmici grupe L Zenit iz St. Petersburga je uspio savladati Rosenborg rezultatom 3:1.

Zenit je do vodstva došao u 2. minuti preko Rigionija koji je iskoristio odličan centaršut Criscita.

Rezultat iz druge minute je stajao na semaforu sve do 70. minute kada Rigioni uspijeva prevariti golmana Rosenborga. 

Rigioni je uspio doći i do hat-tricka kada je u 75. miniti pogodio za 3:0. Počasni gol za Rosenborg je postigao Helland u 88. minuti.

Kada je u pitanju grupa J odigrane su, također, dvije utakmice. Zorya je u Ukrajini savladala Herthu sa 2:1, dok su Ostersunds i Athletic Bilbao remizirali rezultatom 2:2.

Zorya je povela u 42. minuti nakon slobodnog udarca kojeg je izvao Silas, pa su gosti iz Berlina u drugom poluvremenu morali tražiti izjednačenje.

Nešto otvorenija igra se Herthi isplatila u 56. minuti kada je Selke pogodio nakon ubacivanja Plettenhardta iz kornera. Ipak, Zorya upijeva doći do 2:1 i velikog trijumfa, a strijelac pobjedonosnog gola je bio Svatok u 79. minuti.

U drugoj utakmici grupe J Ostersunds i Bilbao su odigrali zanimljivu utakmicu, koje je, ipak, završena bez pobjednika.

Bilbao je poveo u 14. minuti nakon jedne zaista velike greške golmana Ostersudnsa, a strijelac gola za goste je bio Aduriz.

Ipak, Ostersunds u drugom poluvremenu stiže do preokreta. Prvo Gero postiže gol nakon slabe intervencije golmana gostiju u 52. minuti, da bi Edwards u 64. minuti sjajnim udarcem sa vrha šesnaesterca donio preokret svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bilbao je do kraja pokušavao doći barem do remija, a Baskijcima je to i pošlo za rukom, jer je Wiliams u 89. minuti pogodio za 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi