Još uvijek mislite da sve možete vidjeti samo u bh. fudbalu?

Nevjerovatan napad na novinara u Švicarskoj

Još uvijek mislite da sve možete vidjeti samo u bh. fudbalu?

M. Šljivak

Iako mnogi svakodnevno tvrde da je Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj možemo vidjeti sve i svašta na fudbalskim terenima, "uređena" i "kulturna" Švicarska je pokazala da to nije baš tako.

Nevjerovatna scena dogodila se nakon utakmice Lugano - Sion (1:2) u sedmom kolu Super Lige, a glavnu ulogu je imao predsjednik gostiju Christian Constantin.

On je pored terena pretkukao novinara Rolfa Fringera koji je samo radio svoj posao i koji je nakon svega bio šokiran onim što se desilo.

"Prvo me napao njegov sin, a zatim on. Udario me tri ili četiri puta, a ja nisam stigao da reagujem. Nisam mogao vjerovati da se to događa", rekao je stručni komentator Telecluba.

Constantin je napao novinara jer ga je ovaj kritikovao tokom sedmice, a nakon incidenta je stao pred mikrofon. Pitali su ga smije li se predsjednik jednog kluba tako ponašati, na što je uslijedio nevjerovatan odgovor:

"Ne smije, ali kada vas neko napadane, morate se braniti", ispalio je Constantin.

Pretučeni novinar je nekoliko dana ranije iznio dosta kritika prema ovom 60-godišnjaku koji odlučio da sve riješi pesnicama.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi