Jose Mourinho zna šta radi
Foto: EPA

Analiza drugog kola Premiershipa

Jose Mourinho zna šta radi

Dvije utakmice, dvije pobjede i osam postignutih golova. Učinak je to Manchester Uniteda u novoj sezoni Premiershipa. 

Novinari Press Association Sportsa analizirali su drugo kolo engleskog prvenstva i izveli pet zaključaka.

1. Jose Mourinho zna šta radi

Dugo navijači Mancheseter Uniteda nisu gledali uzbudljivije dvije utakmice svoga kluba, a da su još pri tome njihovi ljubimci pobijedili. Poznato je da Portugalac majstor druge sezone, a očito je da ovoga puta u Nemanji Matiću i Romelu Lukaku doveo prava pojačanja. Kvalitet koji su pokazali protiv Swanseaja u potpunosti je sa potpisom njihovog trenera.

"Hvala igračima na pristupu koji su pokazali. Svi do jednog su bili odlični", kazao je Mourinho nakon trijumfa 4:0.

2. Tony Pulis odgovara kritičarima

Često je trener West Broma bio optuživan da njegove ekipe igraju ružno i neatraktivno, međutim ove sezone njegov tim ima maksimalan učinak, a Tony će rado reći da su efikasni i trijumfi od 1:0. Prvo nad Bournemouthom i Burnleyem u subotu.

3.  Newcastle bi mogao imati tešku sezonu

Dvije utakmice, dva poraza i očito još uvijek neriješena sapunica između trenera Rafe Beniteza i vlasnika kluba. Španac je proteklih sedmica upirao prstom i pokušao uvjeriti sve da je kvalitet tima Newcastlea na veoma niskom nivou. Njegovi vapaji promašili su međutim adresu, pa je ostalo upitno da li će se vlasnici smilovati i dovesti Rafi neko ozbiljnije pojačanje do kraja mjeseca.

4. Riyad Mahrez se ne štedi

Budućnost Riyada Mahreza možda neće biti vezana za Liecester budući da ga povezuju sa Barcelonom, Liverpoolom, Arsenalom... Takvim igračima obično nije do igre, no to nije slučaj s Riyadom. Medijske špekulacije i neriješena sudbina ovoga fudbalera ne spriječavaju da pruža najbolje od sebe. Za razliku od Coutinha, Van Dijka, Sigurdsona koji ne igraju ili nisu igrali za svoje trenutne klubove, Mahrez igra. U prethodnom je kolu pomogao Lisicama da dođu do prvog trijumfa.

5. Wembley kao uklet za Tottenham

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poraz od aktuelnog šampiona Chelseaja nije sramota za Tottenhem, ali je indikativna činjenica da Pijetlovima nikako ne odgovara teren na Wembleyu, privremenom Tottenhamovom domu.  Od 11 utakmica koje su odigrali od 2007. kada je otvoren novi stadion, ostvarili su samo dvije pobjede i morat će značajno poboljšati formu, ako žele ove sezone ispuniti svoje ciljeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti