Jović: Napravili smo pravi mali podvig
Dragan Jović i Dragan Perić

Nakon prolaska plemića u drugo pretkolo

Jović: Napravili smo pravi mali podvig

M. Maksimović

Iako je u prvoj utakmici poražen na svom terenu 1:2, sastav Tobola se nije predao u Mostaru te je do 72.minute držao u neizvjesnosti domaće navijače. Međutim kada je 19-godišnji Mile Pehar postigao gol za 2:1 sve je bilo jasno.

Zrinjski se poprilično istrošio kako ekipa koja je sedam dana provela na putu, ali kao i klub koji je potrošio znatan novac na organizaciji dalekog puta u Kazahstan. Ulog u jučerašnjem susretu je bio veliki, jer je naredni protivnik daleko manje atraktivan, ali i kvalitetan, a radi se o predstavniku San Marina, ekipi Tre Penne.
Iako ni u ovom slučaju nema podcijenjivanja protivnika, realno je ekipa San Marina puno slabija od Tobola. To znači da je pobjedom ostvarenom sinoć, Zrinjski krenuo već polako prema trećem pretkolu koje nudi sa sobon nekog po svemu sudeći vrlo atraktivnog protivnika.
''Znali smo da nas čeka teška utakmica i još jednom smo se uvjerili da je Tobol kvalitetan sastav. S obzirom da dug put, izmjenjen igrački kadar, mislim da je ovih 12-13 igrača napravilo pravi mali podvig. Prije utakmice sam rekao da su ovi momci spremni da odgovore na sve taktičke zamke protivnika i uspjeli su u tome. U pojedinim trenucima utakmice ekipa Tobola je bolje stajala na terenu, nekako svjesno smo im prepustili sredinu terena, U jednom trenutko smo se i svjesno povukli, možda je na trenutak i pobjeda došla u pitanje, ali momci su maksimalno borbenošču stigli do pobjede'' rekao je Dragan Jović nakon utakmice

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.