Jukić pogodio u trijumfu Korone Kielce

Poljska liga, 12. kolo

Jukić pogodio u trijumfu Korone Kielce

Novopečeni mladi bh. reprezentativac Ivan Jukić postigao je gol u pobjedi Korone Kielce nad Wislom Plock. 

Korona Kielce je u meču 12. kola poljskog šampionata savladala Wislu Plock rezultatom 2:0, a uz Mozdzena, u listu strijelaca se upisao i mladi Jukić.

Jukić je u igru ušao samo dvije minute prije nego što je postigao gol, a mrežu je zatresao nakon što ga je lopta zakačila poslije udarca glavom Dejmeka. 

Priliku za igru za ovom meču dobio je doskorašnji fudbaler Sarajeva Adnan Kovačević koji je odigrao svih 90 minuta za Koronu, dok je na drugoj strani Semir Štilić zaigrao od 70. minute kada je zamijenio Michalaka. 

Nakon ove pobjede Korona Kielce je skočila na peto mjesto Ekstraklase sa 18 osvojenih bodova, dok je Wisla Plock na osmom mjestu sa jednim manje.

Poljska liga, 12. kolo:

Korona Kielce - Wisla Plock 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi