Junak Anderlechta ima tri datuma rođenja

Koliko ima godina?

Junak Anderlechta ima tri datuma rođenja

E. Škorić

Igrač koji je sinoć postigao dva gola za Anderlecht, Mbemba, prava je misterija u Belgiji.

Ovaj defanzivac donio je Anderlechtu pobjedu protiv Galatasarayja (2:0) u petom kolu Lige prvaka. Golove često daje, ali sinoć mu se posrećilo.

Top tema je u Belgiji, a ono što je zanimljivo, on ima tri datuma rođenja!? U Anderlecht je stigao iz Konga 2006. godine i vodi se kao sada kao 20-godišnjak, a u registraciji mu piše kako je rođen 8. avgusta 1994. godine.

Isti podatak nalazi se u njegovoj registraciji za kongoansku reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Kongu, iz njegovog kluba, stigao je dokument prema kojem je Mbemba rođen 1988. godine, dok Afrička nogometna konfederacija tvrdi da je rođen 30. novembra 1991. godine.

Negdje se vodi kao 20-godišnjak, negdje kao 23-godišnjak, a i kao 26-godišnjak…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti