Junuzović više neće da igra za Austriju
Foto: EPA

Povukao se

Junuzović više neće da igra za Austriju

Austrijski fudbaler bh. porijekla Zlatko Junuzović (30) završio je svoju priču u reprezentaciji. 

Nakon što je više od deset godina nastupao za nacionalni tim, Junuzović je odlučio 'dignuti sidro' i prestati igrati za Austriju, a o svojoj odluci je putem društvenih mreža obavijestio i javnost. 

"Poslije više od deset godina u reprezentaciji, došlo je vrijeme da završim sa stavim tačku na svoju priču u reprezentaciji. Zahvalan sam svima za predivno vrijeme provedeno u najboljem državnom timu, posebno navijačima", napisao je, između ostalog, Junuzović. 

Junuzović je u dresu Austrije odigrao 55 utakmica i pritom postigao ukupno sedam pogodaka. Kao igrač je ostavio veliki trag u austrijskom fudbalu, gdje je do 2012. godine imao priliku nastupati za Grazer AK, Karnten i Austriju Beč. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Malo je poznato da je Junuzović do agresije na našu zemlju živio sa roditeljima i sestrom u Zvorniku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi