Jurgen Klopp otkrio kojim se igračima Barce i Reala divi
Foto: EPA

Izostavio najveće zvijezde

Jurgen Klopp otkrio kojim se igračima Barce i Reala divi

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je u razgovoru za špansku Marcu otkrio ko su njegovi omiljeni igrači iz španskih velikana, Real Madrida i Barcelone.

Klopp je prokomentarisao kako "su svi fascinirani Ronaldom, ali i da on vjerovatno radi napornije od svih drugih."

Ali kada je riječ o igračima Reala i Barce kojima se divi, njegov odgovor je pomalo iznenađujući, kada uzmemo u obzir sve velike zvijezde koje igraju u ovim klubovima.

"Sergiu Busquetsu je tek 28 godina. Kakav igrač! A čini se da igra već 16 godina na istoj poziciji", pohvalio je Njemac igrača Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Toni Kroos je izuzetan fudbaler, genije. Tako je suptilan sa loptom. Veoma je bitan za Real. Jako mi se sviđa, uvijek zna šta uraditi sa loptom", dodao je Klopp.

Njemački stručnjak je istakao i da izuzetno cijeni Bayernovog Thiaga Alcantaru, Davida Silvu i Pedra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi