"Juve je morao osjetiti kako se gubi važan igrač"
Foto: EPA

Tacchinardi o transferu Bonuccija

"Juve je morao osjetiti kako se gubi važan igrač"

M. Šljivak

Prelazak Leonarda Bonuccija iz Juventusa u Milan postala je vijest dana u svim evropskim medijima.

Strasti oko transfera 30-godišnjeg defanzivca se ne smiruju, a komentar na sve je dao nekadašnji veznjak Stare dame Alessio Tacchinardi.

On tvrdi da se Juventusu dogodilo isto ono što i Napoliju, kada su im Bianconeri uzeli Gonzala Higuaina.

"Milan je najambiciozniji klub u Italiji i žele da ispišu stranice nove historije. Ovaj transfer je dokaz kakav je fudbal trenutno. Isto se desilo Napoliju kada im je Juventus kupio Higuaina i sada je došao red da i Juve osjeti kako je izgubiti važnog igrača", rekao je Tacchinardi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On tvrdi i da je došlo vrijeme da Vincenzo Montella pokaže da li je veliki trener.

"Ove godine jednostavno mora pokazati koliko je dobar. Dobio je pojačanja, ali će im morati napraviti pravi sistem igre", smatra Tacchinardi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije