Juve nemoćan bez Pjanića, trka za Scudetto i dalje otvorena

Fiorentina bolja od Juventusa

Juve nemoćan bez Pjanića, trka za Scudetto i dalje otvorena

E. Škorić

Juventus je u Firenci poražen od Fiorentine s 2:1 i tako je upisao svoj četvrti ovosezonski poraz.

Meč je bolje otvorila Fiorentina, koja nije pokazivala ni trunku respekta prema aktuelnom prvaku. U 10. minuti Matias Vecino je pogodio stativu gostujućeg gola.

Fiorentina je u 37. minuti stigla do vodstva. Federico Bernareschi je uposlio Nikolu Kalinića, a sjajni hrvatski napadač nastavio golgetersku seriju.

U finišu prvog dijela Gonzalo Higuain je imao šansu za Staru damu, ali mu je udarac izblokiran, pa se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 1:0.

Juve je bio na koljenima u 54. minuti, kada je Milane Badelj šutirao iz velike udaljenosti, a lopta je odsjela u mreži gostiju iz Torina.

Brzo se Juve vraća. Samo četiri minute kasnije Higuain je jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu i vratio nadu Torinezima. Uslijedili su žestoki napadi gostiju, ušao je i Mario Mandžukić, ali se domaćin branio svim silama

Potražite više informacija na temu Serie A:

U današnjem meču bh. reprezentativac Miralem Pjanić nije dobio šansu u sastavu Juventusa. Allegri je odlučio da ga odmori, a očito da to nije bila baš ispravna odluka.

Ovim porazom Juve ostaje na vrhu sa 45 bodova, ali Roma sada ima samo bod manje, doduše i utakmicu više. Fiorentina je osma sa 30 bodova.


 



Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi