Juve razbio Udinese sa igračem manje, golčina Pjanića

Sjajni Juventus

Juve razbio Udinese sa igračem manje, golčina Pjanića

M. Šljivak

Fudbaleri Juventusa pobijedili su kao gosti Udinese sa 6:2 u susretu 9. kola italijanske Serie A.

Domaći fudbaleri su odlično ušli u meč i u osmoj minuti su došli do vodstva. Stipe Perica je matirao Buffona za iznenađujuće vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Ipak, radost domaćih fudbalera je trajala samo šest minuta. U 14. minuti Samir postiže autogol i poravnava rezultat na 1:1.

U 20. minuti novi gol postižu gosti iz Torina. Ubačaj Cuadrada je u mrežu poslao Sami Khedira za prednost Stare dame od 1:2.

Ostao je Juve bez Marija Mandžukića u 26. minuti. Hrvatski napadač je isključen zbog dva žuta kartona u nekoliko sekundi, ali Udinese prednost igrača više nije znao da iskoristi.

Iako su stvorili dvije dobre šanse pred golom Buffona na odmor se otišlo vodstvom Bianconera od 1:2.

Ipak, samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su poravnali. Ubacivanje De Paula u gol pretvara Danila za 2:2.

Međutim, Juve je usprkos igraču manje došao do trijumfa. Golovima Ruganija i Khedire došli su do vodstva od 2:4, a zatim su imali i nekoliko dobrih šansi da dodatno povećaju prednost.

Nisu ih iskoristili, a Udinese je do kraja pokušao da dođe barem do jednog boda. Ipak, nisu uspjeli, a u 87. minuti danas fantastični Khedira postiže i treći gol za 2:5. Konačnih 2:6 postigao je Pjanić prekrasnim golom u 90. minuti meča.

Miralem Pjanić je odigrao odličan meč za Staru damu, a kod Udinesea Riad Bajić je ušao u 82. minuti meča.

Serie A, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Udinese - Juventus 2:6 (Perica 8', Danilo 47' / Samir 14'ag, Khedira 20', 59', 87', Rugani 52', Pjanić 90')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi