Juve slavi polufinale, Barca se oprostila od Lige prvaka
Foto: EPA

Revanš meč na Nou Campu završen bez golova

Juve slavi polufinale, Barca se oprostila od Lige prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone i Juventusa odigrali su večeras utakmicu bez golova na Nou Campu u okviru revanš meča četvrtfinala Lige prvaka. Mnogo sretniji su gosti koji su tako zasluženo osigurali mjesto u polufinalu ovog takmičenja.

Stara dama je u Barcelonu doputovala sa tri gola prednosti i već jednom nogom je bila u polufinalu Lige prvaka. Međutim, u katalonskoj ekipi su vjerovali da još jednom mogu napraviti čudo i preokrenuti rezultat u svoju korist. Iako su imali mnoštvo prilika na kraju se to čudo na Nou Campu nije ponovilo.

Prvu veliku priliku Barca je imala u 19. minuti kada je sa desetak metara šutirao Lionel Messi, no lopta je otišla pored gola gostiju. Nekoliko minuta kasnije zaprijetio je i Juve kada je Pjanić fenomenalno uposlio Higuaina, ali njegov udarac je bez problema odbranio Ter Stegen.

Do kraja prvog poluvremena gledali smo pritisak Barce i fenomenalnu odbranu Juventusa koja nije dozvoljavala Kataloncima da ozbiljnije zaprijete, te se na odmor otišlo bez golova. Od samog početka drugog dijela domaći su krenuli svim silama u napad.

Juve je čekao šansu iz kontri i u 50. minuti su mogli sve riješiti kada je Cuadrado izašao sam ispred golmana Barce, ali na kraju je lopta završila pored lijeve stative. Nekoliko minuta kasnije sjajnu šansu za domaće imao je ponovo Messi koji je sa svega nekoliko metara poslao loptu iznad prečke Buffona.

U 69. minuti odličan udarac ka golu Juventusa uputio je Sergi Roberto, ali lopta ponovo ide tik pored stative gola gostiju. Desetak minuta kasnije još bolju priliku imao je Mascherano koji se našao u petercu Juventusa, no i ovaj put je Buffon bio na visini zadatka.

Katalonski klub je do kraja utakmice pokušao nekako da dođe do prvog gola, no Allegri je svojom taktikom ponovo nadmudrio Enriquea. Meč na Nou Campu završen je bez golova.

Prva utakmica u Torinu je odlučila ovaj dvomeč kada je Juventus pružio fenomenalnu partiju na koju Katalonci nisu imali odgovor. Stara dama zasluženo ide u polufinale najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu, te u Torinu i dalje sanjaju titulu prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, četvrtfinale:

Barcelona - Juventus 0:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi