Juve u četvrtfinalu, Pjanić strijelac

Kup Italije

Juve u četvrtfinalu, Pjanić strijelac

E. Škorić

Nogometaši Juventusa savladali su Atalantu s 3:2 u osmini finala Kupa Italije.

Juve se kockao protiv Atalante, ali je uspio da ostvari pobjedu i da se plasira u četvrtfinale Kupa. Trener Stare dame Massimiliano Allegri miješao je karte, odmarao pojedine igrače i umalo da mu se to osveti.

Stara dama je bolje otvorila meč, a u 22. minuti Dybala postiže eurogol nakon što mu je Mandžukić glavom spustio loptu na volej.

U 34. minuti Dybala se revanširao Mandžukiću za asistenciju, a Hrvat mirno pogodio za sigurnih 2:0 u korist domaće momčadi, koja je u tim trenucima držala sve pod kontrolom.

Međutim, ni gosti nisu odustali, iskoristili su uspavanost Juventusa, pa u 72. minuti eurogolom Konka smanjili na 2:1. Samo tri minute kasnije, penal za Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lichsteiner je srušen, a naš Miralem Pjanić je bio siguran s bijele tačke za 3:1. Kada se činilo da je sve riješeno, mladi Latte Lath je u debitanskom nastupu matirao Neta i vratio neizvjesnost meču.

Ipak, Juve je iskusno sačuvao prednost i plasirao se u četvrtfinale, gdje će igrati protiv pobjednika iz duela Milan - Torino.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije