Juventus dominirao, ali je osvojio samo bod kod Sassuola
Foto: EPA

Staroj dami bod

Juventus dominirao, ali je osvojio samo bod kod Sassuola

M. Šljivak

Fudbaleri Juventusa remizirali su večeras u 7. kolu italijanske Serie A kod ekipe Sassuola (1:1).

Iako je tim Massimiliana Allegrija dominirao u ovom susretu, na kraju su osvojili samo bod, kojim naravno ne mogu biti zadovoljni.

Loše je počelo po Juventus. Simone Zaza je u 13. minuti matirao Buffona za vodstvo Sassuola od 1:0, ali je radost domaćeg tima trajala samo šest minuta.

Paul Pogba je sjajnim pogotkom izjednačio rezultat na 1:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena, iako je Stara dama imala još nekoliko velikih prilika da dođe do gola.

Nastavak susreta također donosi bolju igru Juventusa. Imali su veći posjed lopte, dominirali su cijelim tijekom drugog dijela, ali je Sassuolo igrao zaista fantastično u odbrani.

Na kraju su uspjeli da se odbrane, te je Juventus osvojio samo jedan bod u ovom meču.

Serie A, 7. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sassuolo - Juventus 1:1 (Zaza 13' / Pogba 19')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.