"Juventus je bio pravi izbor za mene"

Higuain uživa u dresu Stare dame

"Juventus je bio pravi izbor za mene"

E. Čaušević

Juventus je u ljetnom prelaznom roku doveo nekoliko zvučnih pojačanja u namjeru da titula Lige prvaka konačno stigne u Torino.

Naravno, najveće pojačanje Stare dame prethodnog ljeta bio je Gonzalo Higuain koji je za 94 miliona eura stigao iz Napolija. Argentinac je pokazao da će biti veliko pojačanje i trenutno je s Edinom Džekom prvi strijelac Serije A sa po 19 golova. Njegov transfer podigao je mnogo prašine u Napulju, ali Higuain zna da je ovo bio najbolji potez za njega.

"Igranje s najboljim igračima u ligu vam donosi poboljšanje što je logično. Bez obzira koliko ste dobri uvijek možete biti bolji, a Juve ti to pruža. Juventus je bio pravi izbor za mene. Ne osjećam nikakav pritisak, već znam da je privilegija što su uložili toliki novac u mene. Došao sam ovdje da osvajam trofeje i znam da nism pogriješio", rekao je Higuain.

Juventus sutra gostuje u Portu gdje će igrati prvi meč osmine finala Lige prvaka. Argentinski napadač je uvjeren da Juve konačno može osvojiti titulu prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Naravno da možemo osvojiti Ligu prvaka, ali moramo ići korak po korak. Porto je prva prepreka, no ako budemo igrali kako znamo neće biti problema. Trofej Lige prvaka je san svih nas", dodao je Argentinac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi