Juventus je izgubio finale, ali ima razlog za slavlje

Od UEFA-e će dobiti ogroman novac

Juventus je izgubio finale, ali ima razlog za slavlje

Iako je Juventus sinoć izgubio u finalu Lige prvaka, čelnici Stare dame ipak imaju razloga za slavlje.

Naime, oni su nakon ove sezone najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi izašli kao ekipa koja je zaradila najviše novca, više čak i od prvaka Reala. 

Naime, Stara dama je nakon sjajnih partija ove sezone od UEFA-e inkasirala čak 109 miliona eura što je najviše što je ikada ijedna ekipa zaradila u jednoj sezoni Lige prvaka, a oni su prvi tim koji je prekoračio cifru od 100 miliona. 

Pobjednik Lige prvaka Real Madird kući je od UEFA-e ponio "samo" 80,9 miliona eura, a Juventus bi zaradio dodatna četiri miliona eura da je pobijedio Real u velikom finalu. Glavni razlog ovolike zarade Juventusa su TV prava. Naime, Juve je pored Napolija bio jedini predstavnik Italije ove sezone u Ligi šampiona (Roma ispala od Porta u kvalifikacijama) pa su te dvije ekipe dijelile novac od TV prava. Osim toga, Napolitanci su ispali već u osmini finala, pa je sav novac od TV prava od tog trenutka išao Staroj dami.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I u Napoliju imaju razloga za slavlje jer su učešćem u Ligi prvaka zaradili 65,7 miliona eura, što je, poređenja radi, za oko šest miliona eura više od Atletico Madrida koji je igrao polufinale. 

Podsjetimo, Juve će i naredne sezone ići direktno u grupnu fazu uz Romu, dok će Napoli svoju šansu tražiti kroz kvalifikacije. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi