"Juventus me podsjeća na Inter iz 2010. godine"

Chivu vjeruje da mogu do titule Lige prvaka

"Juventus me podsjeća na Inter iz 2010. godine"

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa u polufinalu Lige prvaka snage će odmjeriti protiv Monaca početkom narednog mjeseca.

Posljednji italijanski klub koji je uspio osvojiti Ligu prvaka bio je Inter koji je 2010. godine u finalu u Madridu savladao Bayern sa 2:0. Oba gola za Inter u toj utakmici postigao je Diego Milito, a na putu do finala Inter je, između ostalih, zaustavio i Barcelonu koja je tada u napadu imala Ibrahimovića, Henryja i Messija.

Juventus već mnogo godina čeka da postane prvak Evrope, a nekadašnji igrač Intera, Christian Chivu, vjeruje da Stara dama ove godine ima najbolje šanse da osvoji Ligu prvaka. Chivu je izjavio da ga Juve u mnogim stvarima podsjeća na Inter iz 2010. godine.

"Praktično su osvojili Ligu prvaka jer su već izbacili Barcelonu. Naše putovanje iz 2010. godine me dosta podsjeća na Juventus iz ove sezone. Oni su definitivno najveći favoriti za osvajanje Lige prvaka jer igraju sjajno i imaju najbolju odbranu u Evropi", rekao je Chivu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi