Juventus mora platiti 3.000 eura uvrijeđenom navijaču

Sud donio odluku

Juventus mora platiti 3.000 eura uvrijeđenom navijaču

Sud u blizini Napulja donio je odluku da će Juventus morati platiti 3.000 eura navijaču Napolija kojeg je uvrijedilo skandiranje na stadionu u Torinu. 

Naime, navijač kluba iz Napulja bio je uvrijeđen skandiranjem navijača Juventusa na utakmici odigranoj 10. novembra 2013. godine, a sud je presudio da je atmosfera zbog stalnog vrijeđanja bila nepodnošljiva. 

"Tokom prvog poluvremena navijači Juventusa su razvili transparent koji priželjkuje erupciju Vezuva, kao i smrt Napolitancima. Transparent je bio na sredini tribine, onda je spušten niže, a redari ga nisu uklonili. Juventus mora da snosi odgovornost zato što zaposleni u klubu nisu preduzeli nikakve korake da zaustave sramno poašanje svojih navijača", piše u obrazloženju presude.

Sudija je naveo da se na stadionu ni preko razglasa nije čuo poziv da se prestane sa vrijeđanjem, što bi, kako je navedeno, bio jasan znak da se takvo ponašanje osuđuje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.