Juventus neće plaćati Pjacu dok je povrijeđen

FIFA snosi sve troškove

Juventus neće plaćati Pjacu dok je povrijeđen

Hrvatski fudbaler Marko Pjaca povrijedio se prije nekoliko dana u prijateljskom meču svoje reprezentacije u gostima protiv Estonije.

Hrvatska je tu utakmicu izgubila rezultatom 3:0, a osim meča izgubili su i Pjacu koji će zbog povrede križnih ligamenata koljena sa terena odsustvovati oko pola godine.

Uprava Juventusa bijesna je zbog ove povrede jer su na taj način izgubili fudbalera kojeg su prošlog ljeta platili čak 23 miliona eura Dinamo Zagrebu. Ipak, dobre vijesti za njih stižu iz FIFA-e obzirom da će Svjetska nogometna federacija davati Pjaci platu umjesto Juventusa dok bude van terena zbog povrede. 

Ovo je novi program FIFA-e po kojem žele zaštititi klubove upravo zbgo ovakvih situacija u kojima će oni, kao organizator događaja, snositi posljedice povrede jednog fudbalera. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjaca u Juventusu zarađuje oko 1,8 miliona eura godišnje, a pauzirat će od šest od osam mjeseci, što znači da će FIFA otprilike milion eura potrošiti na njegovu platu za to vrijeme.

Podsjetimo, isti slučaj je i sa fudbalerom Evertona Seamusom Colemanom koji će također dobijati platu od FIFA-e zbog povrede noge u meču kvalifikacija protiv Velsa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti