Juventus odabrao novog trenera?
Foto: EPA

Allegri odlazi narednog ljeta?

Juventus odabrao novog trenera?

M. Šljivak

Massimiliano Allegri mogao bi napustiti klupu Juventusa narednog ljeta.

Iako sa Starom damom ima ugovor do 2020. godine, Allegri je priznao kako nema namjeru da radi više od pet-šest godina i da mu je želja preuzimanje reprezentacije Italije.

Mediji na Apeninima su uvjereni kako će upravo Allegri narednog ljeta preuzeti Azzurre. Njegovim odlaskom ostaće upražnjeno mjesto trenera tima iz Torina, a navodno su se čelnici Bianconera već odlučili za njegovu zamjenu.

Novi trener Juventusa vjerovatno će postati Simone Inzaghi. Aktuelni trener Lazija izuzetan je prijatelj s vodećim ljudima Stare dame. Izvjesno je da upravo njega čeka posao u Torinu narednog ljeta, a pored dobrih veza, Inzaghi je pažnju čelnika Juventusa stekao i fantastičnim vođenjem ekipe Lazija u protekloj sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Simone je jedan od najboljih mladih trenra u Italiji. Njegov rad na klupi rimskog tima je zaista impresivan i nije nikakvo čudo što ga na klupi želi najveći italijanski tim.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi