Juventus osvojio Kup Italije!
Foto: EPA

U finalu savladali Lazio sa 2:0

Juventus osvojio Kup Italije!

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras su u finalu Kupa Italije na Olimpicu savladali Lazio sa 2:0 i tako su osvojili svoj prvi ovosezonski trofej.

Stara dama je od prve minute krenula veoma ofanzivno, te je imala nekoliko dobrih prilika, ali Lazio se uspio nekako odbraniti. Međutim, u 12. minuti kapitulirala je odbrana rimske ekipe jer je nakon asistencije Alexa Sandra mrežu Lazija zatresao Dani Alves.

Desetak minuta kasnije Juventus je udvostručio svoju prednost kada se u listu strijelaca upisao Bonucci i već tada se vidjelo da će se Lazio teško vratiti u meč. Rimski tim je u 33. minuti mogao smanjiti na 2:1, ali je udarac Immobilea otišao tik pored stative Neta.

U drugom poluvremenu Lazio je svim silama krenuo u napad kako bi smanjio prednost Stare dame i vratio se u meč. Fenomenalnu šansu u 58. minuti imao je ponovo Immobile, ali je s gol linije Neto uspio da izbaci loptu i spasi gol Juventusa. Nakon te šanse vidjelo se da igrači Lazija gube snagu, dok je Juve iskusno čuvao loptu u svom posjedu.

Lazijali su pokušali još u nekoliko navrata da postignu gol, ali nisu uspjeli, te je Juventus zasluženo slavio sa 2:0 i osvojio Kup Italije. Ovo je prvi trofej za Staru damu u ovoj sezoni, te ih očekuje još finale Lige prvaka, dok su u Seriji A na dohvat ruke od odbrane titule.

Senad Lulić je odigrao cijeli meč u dresu Lazija, dok je Miralem Pjanić zbog žutih kartona propustio pobjedu svoje ekipe u finalu Kupa Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kup Italije, finale:

Juventus - Lazio 2:0

Vidi video!
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi