Juventus ovog vikenda potpisuje Draxlera
Foto:EPA

Schalke ostaje bez jednog od najboljih igrača

Juventus ovog vikenda potpisuje Draxlera

S. Bošković

Juventus će večeras finalizirati transfer Julian Draxlera, a Schalke bi trebao primiti 26 miliona eure, te još šest miliona kroz razne bonuse.

Pregovori oko ovog igrača traju već nekoliko sedmica, a zadnji dan transfer roka je u ponedjeljak, te je Juve morao reagirati veoma brzo.

Italijanski mediji su uvjereni da će preko vikenda ovaj transfer napokon biti riješen, a budžet crno-bijelih bit će lakši za 26 miliona eura.

Naravno, ukoliko Draxler ispuni neka očekivanja u klubu, te odigra određeni broj utakmica Juventus će se morati odreći još šest miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stara Dama danas je bila veoma aktivna. Kingsley Coman poslan je u Bayern Munchen na dvogodišnju posudbu sa mogućnosti otkupa vrijednu 28 miliona eura, a i zainteresirani su za igrača Marseillea Maria Leminu.

Ipak, neki igrači su napustili ili će napustiti Torino. Pored Comana, Llorente se vratio u Sevillu, dok je i Mauricio Isla također na izlaznim vratima prvaka Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.