Juventus pobjedom počeo odbranu titule
Foto: EPA

Pobjeda Juventusa

Juventus pobjedom počeo odbranu titule

M. Šljivak

Fudbaleri Juventusa savladali su danas kao gosti Chievo s 1:0 u susretu prvog kola italijanske Serie A, te je Stara dama pobjedom krenula u odbranu titule.

Dobro je aktuelni prvak otvorio meč. Prijetili su na otvaranju Tevez i Coman, da bi u sedmoj minuti Juventus i poveo. Nakon kornera glavom je pokušao Caceres, lopta je pogodila Cristiana Biraghija, te je završila u mreži za prednost gostiju od 1:0.

Nastavak susreta je donio ponovo bolju igru Juventusa. Stvarali su prilike, a najbolje su imali Tevez i Pogba koji su u finišu prvog poluvremena pogađali prečku.

U drugom poluvremenu je Juventus također bio bolji. Coman je imao lijepu šansu za povećanje vodstva, ali do gola nije mogao. Imao je i Chievo priliku preko Maxija, ali je Buffon odbranio njegov pokušaj.

Do kraja je ostalo 1:0, te je Juventus u novu sezonu ušao s pobjedom...

Seria A, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chievo - Juventus 0:1 (Biraghi 7'ag)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.