Juventus potvrdio rastanak sa Danijem Alvesom
Foto: EPA

Marotta mu poželio sve najbolje

Juventus potvrdio rastanak sa Danijem Alvesom

Iskusni brazilski fudbaler Dani Alves će ovog ljeta definitivno napustiti Juventus, potvrdio je danas prvi čovjek torinskog kluba Giuseppe Marotta.

"Naći ćemo način da se sporazumno rastanemo sa Alvesom. Želimo mu svako dobro u budućnosti", poručio je Marotta i tako potvrdio špekulacije da će Alves napustiti Juventus nakon samo jedne sezone provedene u Torinu.

Dani Alves je sa Juventusom prošle godine potpisao ugovor do 2018. godine i postavio je ultimatum klubu da ga želi produžiti na bar još jednu godinu. To se nije desilo, pa se Brazilac već dao u potragu za novim klubom.

U međuvremenu je iskusni desni bek stigao propisno iznervirati navijače Juventusa jednom objavom na Instagramu, gdje se prisjetio kopački u kojim je 2015. godine osvojio Ligu prvaka sa Barcelonom. To ne bi bilo sporno da u finalu Barcelona nije pobijedila upravo Juventus, pa je Alves probudio ružne uspomene svim koji vole Staru damu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Daniel Alves je najbliži prelasku u Manchester City koji sa klupe predvodi Pep Guardiola, trener s kojim je Brazilac u prošlosti jako dobro sarađivao. Navodno će sa Građanima vrlo brzo potpisati dvogodišnji ugovor.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi