Juventus preokrenuo, pa olako ispustio pobjedu u Bergamu
Foto: EPA

Seria A, 34. kolo

Juventus preokrenuo, pa olako ispustio pobjedu u Bergamu

Večeras je u 34. kolu Serije A odigran meč Atalante i Juventusa, koji je završen rezultatom 2:2. 

Prvi gol na utakmici viđen je u posljednjim sekundama prvog poluvremena, i to u mreži Buffona. Gomez je centrirao a Conti pronašao put do mreže i donio Atalanti vodstvo od 1:0 pred odlazak na odmor.

Juventus je u nastavku utakmice krenuo silovito i već u 50. minuti je poravnao na 1:1. Nakon ubacivanja Pjanića, Spinazzola je nespretnom reakcijom prevario svog golmana i donio poravnanje Staroj dami. Zanimljivo, 24-godišnji Leonardo Spinazzola je fudbaler Juventusa koji nastupa za Atalantu kao posuđen igrač.

Većih uzbuđenja nije bilo sve do finiša utakmice, a onda je u 83. minuti Juventus stigao do preokreta. Miralem Pjanić je maestralno uposlio iskusnog Brazilca koji je glavom pogodio za vodstvo Stare dame od 2:1 i tada se činilo da će sva tri boda ipak pripasti gostima iz Torina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, da tako ne bude pobrinuo se Freuler u 89. minuti. Nekoliko igrača Juventusa je loše odreagovalo, a fudbaler Atalante uz dosta sreće zabio za konačnih 2:2.

Juventus je i dalje ubjedljivo prvi na tabeli sa devet bodova više od Rome, koja ima jednu utakmicu manje. Atalanta i dalje drži peto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu.


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi