Juventus protutnjao kroz Empoli, odličan meč Pjanića

Stara dama slavila sa 3:0

Juventus protutnjao kroz Empoli, odličan meč Pjanića

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju protiv Empolija (3:0) u okviru sedmog kola italijanske Serije A.

Juventus je od samog početka utakmice krenuo po vodstvo, dok je Empoli svjestno čekao šanse iz kontri. Prvu šansu na meču imao je Khedira koji je sa svega nekoliko metara pogodio prečku nakon sjajnog dodavanja Miralema Pjanića.

Bh. reprezentativac je u 35. minuti ponovo poslao fenomenalan pas, ali ovaj put Cuadrado nije iskoristio zicer, te se rezultat nije mijenjao. Do kraja prvog poluvremena Juve je još zaprijetio preko Higuaina, ali ostalo je bez golova.

U drugom poluvremenu aktuelni prvak Italije je krenuo u istom tempu. Na prvu veliku priliku čekalo se samo nekoliko minuta kada je Higuain izašao sam ispred golmana Empolija koji je ponovo bio na visini zadatka.

Ipak, u 65. minuti Juventus je uspio da da dođe do prednosti, a onda je uslijedila prava rapsodija tima iz Torina. Vodstvo gostima donio je Paulo Dybala svojim prvim golom u novoj sezoni. Dvije minute kasnije gosti su udvostričili prednost, a ovaj put mrežu Empolija zatresao je Higuain.

Isti igrač bio je u centru pažnje samo tri minute kasnije. Argentinac je iskoristio veliku grešku odbrane Empolija, te je rutinski poslao loptu u mrežu za konačnih 3:0.

Miralem Pjanić iz igre je izašao u 83. minuti utakmice i danas je bio jedan od najboljih igrača na terenu. Odlična najava pred mečeve kvalifikacija naše reprezentacije protiv Belgije i Kipra.

Juventus je prvi na tabeli Serije A sa 18 bodova, dok je Empoli u začelju tabele sa četiri osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 7. kolo:

Empoli - Juventus 0:3


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi