Juventus protutnjao Olimpicom, Lulić kapiten

Odigran jedan od derbija 12. kola talijanske Serije A

Juventus protutnjao Olimpicom, Lulić kapiten

Lazio je večeras u okviru 12. kola talijanske Serije A na svom terenu dočekao lidera prvenstva Juventus. Gosti su slavili rezultatom 3:0. 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić večeras je u duelu sa Juventusom bio kapiten svoje ekipe, a Lazio je doživio poraz od Stare dame iz Torina rezultatom 0:3.

Gosti su poveli nakon 24 minute igre, a strijelac je nakon odlične asistencije Carlosa Teveza bio Paul Pogba. Mogao je Francuz pet minuta kasnije doći i do drugog gola na susretu. Marchetti je već bio savladan, ali je udarac Pogbe zaustavila stativa gola Lazija. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za lidera Serije A. 

Juventus do dva gola prednosti dolazi u 55. minuti susreta. Ovaj put u ulozi asistenta je Marchisio, a mrežu ekipe iz Rima trese Carlos Tevez. Bio je to njegov deveti pogodak u ovoj sezoni i sada je vodeći strijelac Serije A. 

Treći pogodak za ekipu iz Torina postigao je Pogba u 64. minuti utakmice. Pereyra je odlično asistirao, a Francuzu je ostao lakši dio posla. Gosti su u 70. minuti susreta ostali sa deset igrača. Drugi žuti karton dobio je Padoin. 

Senad Lulić dobio je žuti karton u 74. minuti susreta i zbog toga će propustiti naredni duel Lazija. Rimljani u 13. kolu Serije A gostuju u Veroni kod Chieva. Do kraja susreta na Olimpicu se rezultat nije mijenjao. 

Italija, Serija A, 12. kolo: 

Lazio - Juventus 0:3 (Pogba 24, 64, Tevez 55)

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.