Juventus razbio Napoli, majstorije Pirla i Pogbe
Llorente slavi gol

Pobjeda Stare dame

Juventus razbio Napoli, majstorije Pirla i Pogbe

M. Šljivak

Fudbaleri Juventusa savladali su u velikom derbiju 12. kola Serie A na svom terenu Napoli rezultatom 3:0.

Od samog otvaranja susreta Juve je krenuo ofanzivno. Pogba je prijetio Reini već u prvoj minuti, ali je španski golman sjajno odbranio. Ipak, u nastavku akcije Stara dama stiže u prednost. Za 1:0 pogodio je Fernando Llorente.

Nastavio je Juventus i u nastavku s boljom igrom. Stvarali su prilike pred golom Reine, ali je Španac svojim intervencijama održavao tim iz Napulja u igri. Imao je i Napoli nekoliko jako dobrih pokušaja, ali se na odmor otišlo vodstvom Stare dame od 1:0.

Reina je početkom drugog poluvremena sjajno odbranio udarce Teveza i Pirla, da bi Napoli uzvratio preko Hamšika u 64. minuti. Dobro je šutirao, ali je bio neprecizan. Vidal je potom istom mjerom na drugoj strani, ali lopta nije htjela u gol.

Ipak, Juve je sa dva gola u anstavku razbio Napoli. Igrala se 74. minuta kada je Andrea Pirlo fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca pogodio za 2:0, da bi u 80. minuti Paul Pogba prekradnim pogotkom povećao na 3:0.

Iako je Juve igrao od 83. minute bez isključenog Ogbonne, Napoli nije mogao stići do pogotka pa je Stara dama slavila uvjerljivu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Serie A:


Juventus 1-0 SSC Napoli (Goal Fernando Llorente) by all-goals


Juventus 2-0 SSC Napoli (Amazing Goal Andrea... by all-goals
Juventus 3-0 SSC Napoli (Amazing Goal Paul Pogba) by all-goals

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.