Juventus rutinski savladao Carpi

Stara dama sigurna na domaćem terenu

Juventus rutinski savladao Carpi

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa savladali su na domaćem terenu Carpi (2:0) u okviru 36. kola italijanske Serije A.

Juventus je u prošlom kolu osigurao titulu prvaka Italije, a danas je na domaćem terenu svojim navijačima za proslavu titule poklonio pobjedu nad Carpijem.

Stara dama je rutinski odigrala današnji meč, te je sa sigurnih 2:0 slavila protiv gostiju. Juve je do prednosti stigao u 42. minuti utakmice kada je mrežu Carpija sa vrha kaznenog prostora zatresao Hernanes.

U drugom poluvremenu Carpi je pokušao da se vrati u utakmicu i izjednači, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Buffonu.

Pitanje pobjednika u današnjoj utakmici riješio je rezervista Simone Zaza koji je u 80. minuti svojim pogotkom postavio konačnih 2:0.

Juventus je prvi na tabeli Serije A sa 88 bodova, dok je Carpi na 17. mjestu sa 35 bodova i do kraja će se grčevito boriti za opstanak u najelitnijem rangu italijanskog fudbala.

Seria A, 36. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Carpi 2:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi