Juventus se uključuje u utrku za Coutinha

Barceloni stiže ozbiljan konkurent

Juventus se uključuje u utrku za Coutinha

Fudbaler Liverpoola Philippe Coutinho je prošlog ljeta bio na pragu prelaska u Barcelonu, ali se posao na kraju izjalovio. Katalonci nisu odustali od njega, ali izvjesno je da će im u januaru biti teže da ga dovedu jer se pojavio jedan ozbiljan protukandidat - Juventus.

Prema pisanju britanskih i italijanskih medija, italijanski šampion spreman je Liverpoolu poslati veliku ponudu za sjajnog kreativca i to u iznosu od čak 155 miliona funti.

Sličan iznos su ljetos Redsima davali Barcelona i PSG, ali na kraju je Coutinho uz dosta turbulencija ostao na Anfieldu, iako je teško vjerovati da će se tamo zadržati još dugo.

Coutinho nije jedini igrač Liverpoola koji je na meti Juventusa. Odranije se u Torinu raspituju za Emrea Cana, koji na kraju sezone postaje slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 25-godišnjak je javno poručio da želi napustiti Liverpool i ostaje da se vidi hoće li Juventus nadmašiti Barcelonine ponude i pobijediti u ovoj velikoj utrci za jednog od najboljih svjetskih fudbalera na svojoj poziciji.

Philippe Coutinho je u Liverpool stigao prije četiri i po godine iz Intera za samo 13 miliona eura, što je najbolji dokaz da su na Anfieldu s njim napravili perfektan potez i sa finansijskog, i sa fudbalskog aspekta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti