Juventus vode genijalci: Ponuda od 60 miliona eura za Comana
Foto: EPA

Chelsea želi Comana

Juventus vode genijalci: Ponuda od 60 miliona eura za Comana

M. Šljivak

Vodeći tim engleske Premier lige Chelsea poslao je ponudu za francuskog fudbalera Kingsleyja Comana.

Kako navode francuski mediji, Plavci su spremni izdvojiti čak 60 miliona eura za usluge ovog fudbalera, koji se trenutno nalazi na dvogodišnjoj posudbi u Bayernu.

Eventualnom prodajom Comana za ovu cifru rukovodstvo prvaka Italije bi još jednom pokazalo pravu genijalnost kada je prodaja igrača u pitanju.

Bavarci imaju opciju kupovine mladog fudbalera i to za 20 miliona eura. Rok za aktivaciju ove klauzule je 30. april.

Coman se smatra jednim od najperspektivnijih francuskih fudbalera. Juventus navodno pored ponude Chelseaja od 60 miliona eura ima i ponudu Manchester Cityja, koja je nešto manja od one iz Londona.

Sigurno je i u interesu Stare dame da Bayern ne aktivira klauzulu u ugovoru 20-godišnjeg fudbalera koji je ove sezone postigao dva gola u 12 nastupa u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Bayerna i Juventusa, Coman je ranije nastupao za PSG u kojem je proveo i kompletnu omladinsku karijeru.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi