Juventus želi sina svog legendarnog fudbalera
Foto: fff.fr

Monacov Khephren Thuram-Ulien na meti Stare dame

Juventus želi sina svog legendarnog fudbalera

Prema navodima Tuttosporta, aktuelni prvaci Italije su odlučili "pažljivije pratiti" mladog veznjaka Monaca, Kheprena Thuram-Uliena, inače sina legendarnog francuskog defanzivca Liliana Thurama.

Ovaj 16-godišnjak odlično napreduje, te se špekuliše da bi mogao izrasti u vrhunskog fudbalera, a italijanski mediji prenose da postoji veliki interes Juventusa za obezbjeđivanje njegovog potpisa u narednim mjesecima.

Inače, njegov otac, Lilian Thuram uživa veliko poštovanje među navijačima Stare dame, kluba za koji je nastupao od 2001. do 2006. godine. Sa Juventusom je došao i do dvije titule prvaka Serije A, dok je u dresu francuske reprezentacije igrao jednu od ključnih uloga u pohodu na svjetsko zlato 1998. godine, kao i u osvajanju Evropskog prvenstva dvije godine kasnije.

Na vrhuncu karijere, Lilian Thuram je smatran jednim od najboljih svjetskih defanzivaca, dok njegov sin, ipak, preferira nešto ofanzivnije uloge, te ga mnogi porede sa legendarnim Patrickom Vieirom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti