Južna Afrika nemoćna protiv Senegala
EPA

Afričke kvalifikacije, 5. kolo

Južna Afrika nemoćna protiv Senegala

E. Ganibegović

U okviru petog kola afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Južna Afrika je na domaćem terenu poražena od Senegala rezultatom 0:2.

Prvih 45 minuta meča pripalo je gostima koji su pokazali znatnu bolji nogomet. Nije se mnogo čekalo na prvi pogodak, svega 12 minuta, kada je Sakho na asistenciju Manea doveo goste u vodstvo. 

Pokušavali su domaćini da se vrate u meč, međutim u 38. minuti Mkhize postiže autogol i tako daje uvjerljivu prednost Senegalu prije odmora. 

U drugom dijelu susreta Južna Afriaka je igrala bolje nego u prvom poluvremenu, ali bez obzira na to nisu uspjeli da izvuku pozitivan rezultat.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon pet odigranih kola u grupi D afričkih kvalifikacija, prvo mjesto pripada Senegalu koji ima 11 bodova. Na drugom mjestu se nalazi Burkina Faso sa šest, na trećem Zelenortska Republika također sa šest, a na posljednjem mjestu je Južna Afrika sa četiri osvojena boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi