"Kad ih vidim kako prave 'live' snimke razbio bi im zube"
Foto: EPA

Vezni igrač Rome Daniele De Rossi

"Kad ih vidim kako prave 'live' snimke razbio bi im zube"

D. Rakanović

Vezni fudbaler Rome Daniele De Rossi izjavio je u jednom intervjuu da ga nerviraju mladi fudbaleri koji sve više vremena provode na društvenim mrežama. 

“Kada smo mi počinjali, sve je bilo drugačije, ali to je bilo prije 20 godina. Sada 20-godišnjak uđe u prvi tim i već ima više pratilaca na Instagramu od Messija. Ipak, i kada sam ja bio mlad, stariji su govorili ’nije kao u moje vrijeme’. To je život i tako će uvijek biti“, rekao je za magazin Undici De Rossi i dodao: 

“Istina je, neki mladi me iritiraju. Kada vidim kako prave 'live' snimke na Instagramu u svlačionici pred utakmicu, uzeo bih bejzbol palicu i razbio im zube. Ali oni imaju 18 godina i za 20 će se oni žaliti na tadašnje mlade“.

U opširnom intervjuu, De Rossi je između ostalog se dotakao toga da je cijelu karijeru proveo u Romi i da se ne kaje zbog tog izbora. 

“Jedino zbog čega se kajem jeste što nikada nisam iskusio atmosferu van stadiona u drugim zemljama poput Engleske i Španije, volio bih da znam kako je to. Oduvijek sam bio potpuno svjestan da su moji izbori bili ’pogrešni’ sa profesionalnog aspekta. Oni su tumačeni kao velika plemenita djela ljubavi prema dresu, navijačima, ali to je samo dio toga. Druga strana jeste da je taj izbor bio vrlo sebičan jer sam ja jednostavno morao da igram za Romu“, rekao je De Rossi. 

“Kada igram sa tim dresom, to je za mene i fizičko i emotivno zadovoljstvo. U godinama kada sam bio blizu odlaska, samo bih kročio na teren i oči bi mi se napunile suzama. Pogledam oko sebe i pomislim da bi to mogao da mi bude posljednji meč na Olimpicu. I onda shvatim da ne bih mogao bez Rome“, rekao je De Rossi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 33-godišnji fudbaler je svu svoju karijeru proveo u Romi, za čiji prvi tim nastupa od 2002. godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi