"Kad mogu crnci i muslimani, zašto ne bi i zvezdaši?"
Foto: EPA

Trener Partizana o Ožegoviću

"Kad mogu crnci i muslimani, zašto ne bi i zvezdaši?"

Trener Partizana Miroslav Đukić nezadovoljan je što je u srbijanskoj javnosti podignuta velika prašina oko dolaska Ognjena Ožegovića. 

Fudbalski počeci ovog 23-godišnjeg napadača rođenog u BiH su vezani za Crvenu zvezdu, a budući da nikada nije skrivao da je veliki navijač crveno-bijelih, suočio se s velikim problemima pri dolasku u Partizan. 

Da su navijači nezadovoljni svjestan je i trener Miroslav Đukić, međutim poručio je svima da je Ožegović došao da se dokaže i da u tome ima podršku.

"Stvorila se vještačka frka, nepotrebna. Mi u ekipi imamo tri crnca, jednog muslimana, zašto ne bi mogao neko ko je nekad bio u Crvenoj zvezdi? I oni imaju igrače koji su bili u Partizanu. Ovo je 21. vijek i ne vidim nikakav problem. To su normalne stvari u normalnom svijetu", kazao je Đukić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Ožegović je dijete koje hoće da se dokaže ovdje i mi ćemo mu dati šansu. Ima podršku svih, želimo da postane ozbiljan igrač. On nema potrebe za frkom, za tenzijom, skidam svu tenziju sa njega", istakao je trener Partizana. 

Ožegović će za Partizan najvjerovatnije debitovati već u subotu protiv Mladosti iz Lučana u okviru 8. kola srbijanskog šampionata. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi